Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pokud máte rádi krémové špagety se smetanou, určitě zkuste tuto verzi se slaninou, mrkví, vejci a parmazánem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 lžíce másla
  • 5 ks mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g pancetty
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 2 ks vejce
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup:

01.

Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Na pánvi rozehřejete máslo a opečte na něm na kostičky nakrájené mrkve. Pancettu nebo jinou slaninu nakrájejte na proužky, česnek na plátky. Když je mrkev poloměkká, přidejte k ní slaninu a česnek a restujete ještě 5 minut. Poté vše zalijte smetanou, vmíchejte dvě lžíce parmezánu a nasekané bylinky (např.tymián, rozmarýn, oregano, bazalku apod.). Osolte, opepřete a za stálého míchání nechte zhoustnout. Směs promíchejte s uvařenými špagetami, vložte do zapékací misky vymazané olejem a zalijte rozšlehanými osolenými vejci. Povrch posypte strouhaným parmezánem a nechte při 200 °C zapéci.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 780,53 kJ
Bílkoviny35,24 g
Tuky38,56 g
Sacharidy102,39 g
Sůl4,24 g
SAFA16,68 g
Vláknina7,38 g
Cukry12,17 g
Související témata:

Načítám