Článek
01.
Nejprve si dejte vařit do vroucí osolené vody těstoviny. Nivu nakrájejte na malé kostičky, očištěné žampiony na čtvrtky a vlašské ořechy nasekejte nahrubo.
02.
Mezitím, co se vaří těstoviny, z obou stran osolte a opepřete kuřecí prsa. Okořeňte je provensálskými bylinkami. Na pánvi na lžičce másla je zprudka z obou stran orestujte, tak aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové, budeme ho ještě dopékat a takto si zachová šťavnatost. Opečená kuřecí prsa dejte stranou a na výpeku orestujte žampiony, které lehce osolte.
03.
V jiném hrnci si připravte bešamelovou zapékací omáčku. (Podívejte se na videonávod Jak na bešamel pro začátečníky). Na lžíci a půl másla osmažte hladkou mouku a následně ji zalijte mlékem. Ruční metlou společně rozmíchejte v hladkou omáčku. Tu vařte ještě asi 5 minut, dochuťte ji muškátovým oříškem a polovinou nakrájené nivy. Ta se v omáčce částečně rozpustí.
04.
Uvařené špagety dejte do máslem vymazané zapékací mísy, zamíchejte do nich orestované žampiony a nasekané vlašské ořechy. Vše zalijte bešamelovou omáčkou a navrch poklaďte zbylou nakrájenou nivu.
05.
Nakonec na těstoviny položte orestovaná kuřecí prsa a vše dejte zapéct na cca 15 minut. Před servírováním porce posypte nasekanou čerstvou plocholistou petrželkou.