Článek
01.
Středně velký pekáček vymažte máslem. Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na půlcentimetrová kolečka a naskládejte do pekáčku. Osolte a opepřete.
02.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na brambory naskládejte rybí filé (mražené nemusíte předem rozmrazovat, stačí mírně povolené) a také osolte a opepřete.
BRAMBOROVÉ MENU
Postup
03.
Prošlehejte společně smetanu a vajíčka, do směsi přidejte prolisovaný česnek a špetku soli. Smetanou zalijte filé a brambory v pekáčku, každou kostku ryby ještě posypte špetkou tymiánu.
04.
Pečte asi 25 minut, až smetanová směs ztuhne a rybí filé je propečené zevnitř, ale nevysušené. Před podáváním nechte chvíli odpočinout, jídlo se bude lépe porcovat.
Můj tip: Přidejte zeleninu. Mezi vrstvy brambor naskládejte najemno nakrájený pórek nebo kostičky barevných paprik, hodí se i spařené a rozpůlené kapustičky, máte-li je rádi.
A jak děláte filé vy?