Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení. Rohlíky podélně rozřízněte na polovinu a lžičkou částečně vydlabejte střídku tak, aby vznikly jakési lodičky.
Tip: Ani vydlabanou střídku nemusíte vyhazovat. Až se rohlíky upečou, vložte ji do chladnoucí trouby a usušte. Je skvělá jako křupavá posypka na různé saláty.
02.
Tip: Použít můžete téměř jakýkoliv tvrdý sýr, který najdete v lednici: chybu neuděláte s eidamem ani ementálem, máte-li rádi výraznější chutě, můžete k nim přidat i kousek sýra s modrou plísní. Toho ale stačí opravdu jenom troška ve směsi s méně výrazným druhem.
03.
Náplň rozdělte do připravených vydlabaných rohlíků a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut, až náplň začne zlátnout. Podávejte horké, s miskou zeleninového salátu a posypkou ze zelených natí.
Vsadím se, o co chcete, že devět z deseti dětí, kterým tohle jídlo nabídnete, se začne shánět po kečupu. Připravit si domácí kečup ze zralých rajčat není nic složitého a jeho chuti se nic nevyrovná.