Článek
Postup
01.
Horkovzdušnou troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Připravte si pekáč, který lehce vymažte máslem. Na dno rozprostřete oloupané brambory, které trochu osolte. Mražený špenát nechte rozpustit.
02.
Kuřecí stehna z obou stran osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Ve větší pánvi je na másle zprudka opečte dozlatova.
03.
Opečené kuřecí maso vyjměte a na výpeku krátce zarestujte nadrcený česnek a následně hladkou mouku. Toto zalijte vývarem, provařte a nakonec přidejte smetanu. Omáčku osolte de chuti.
04.
Do pekáče na brambory položte opečená kuřecí stehna, špenát a vše zalijte česnekovou omáčkou. Na maso rozdělte asi lžíci másla.
05.
Pekáč přikryjte alobalem a dejte péct do trouby asi na 40 minut. Po této době odkryjte alobal a pečte ještě asi 20 minut tzv. na barvu.