Hlavní obsah
3,1
(176)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kuřecí maso má tolik možností, jak ho chutně zpracovat! Dnešní recept voní česnekem, při pečení se dokonale prolne šťáva z pečeného masa s česnekovou omáčkou a špenátem.

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1,5 lžíce másla
  • 100 g listového špenátu
  • 800 g brambor
  • 1,5 lžičky soli
  • 4 špetky pepře
Česneková omáčka
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Horkovzdušnou troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Připravte si pekáč, který lehce vymažte máslem. Na dno rozprostřete oloupané brambory, které trochu osolte. Mražený špenát nechte rozpustit. 

02.

Kuřecí stehna z obou stran osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Ve větší pánvi je na másle zprudka opečte dozlatova. 

03.

Opečené kuřecí maso vyjměte a na výpeku krátce zarestujte nadrcený česnek a následně hladkou mouku. Toto zalijte vývarem, provařte a nakonec přidejte smetanu. Omáčku osolte de chuti. 

04.

Do pekáče na brambory položte opečená kuřecí stehna, špenát a vše zalijte česnekovou omáčkou. Na maso rozdělte asi lžíci másla. 

05.

Pekáč přikryjte alobalem a dejte péct do trouby asi na 40 minut. Po této době odkryjte alobal a pečte ještě asi 20 minut tzv. na barvu. 

Foto: Svatava Vašková

Pečená stehna s bramborem nevyjdou nikdy z módy, to spojení je chuťově dokonaléFoto: Svatava Vašková

Načítám