Článek
Postup
01.
Oloupané nebo jen pořádně odrhnuté brambory pokrájejte na tenké plátky (čím tenčí budou, tím lépe se propečou), pórek a cukety nakrájejte na kolečka a maso na plátky. Např. krůtí, ale hodí si se i kuřecí, uzené nebo třeba losos a místo pórku klidně obyčejná cibule. Maso z obou stran osolte a opepřete. Sýr nastrouhejte a smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a bylinkami (tymián, saturejku a rozmarýn, ale hodí se i kopr, bazalka, oregano a další).
PRÁZDNINOVÉ VAŘENÍ JE JEDNODUCHÉ A DOBRÉ
02.
Remosku nebo zapékací mísu vymažte máslem, na dno dejte polovinu brambor, cuket a pórku, osolte a opepřete, zlehka promíchejte a posypejte polovinou sýra. Na něj rozložte krůtu a pak zbytek zeleniny včetně brambor, osolte, opepřete a zlehka zamíchejte.
NECHCETE NA DOVOLENÉ ANI NA CHLAUPĚ VAŘIT? ZÁSOBTE SE!
03.
Zalijte ochucenou smetanou, přiklopte pečicím víkem nebo dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu doměkka, během pečení v remosce neotvírejte, aby neunikalo teplo. Po hodině posypejte zbylým sýrem a dejte už jen krátce zapéct, aby se sýr rozpustil.
Když se řekne chalupářské vaření, určitě se vám vybaví i buřtguláš! Je rychlý, snadný a není snad nikdo, kdo by ho nemiloval.