Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Přinášíme vám bramborový nápad s nádechem podzimu, do kterého se zamilujete. A nebojte se, příprava tohoto receptu vám zabere minimálně energie i času. Tady jsou zapečené brambory s ančovičkami!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Brambory
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plechovka ančoviček
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 ks cibule
  • 6 ks brambor
Příloha
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a škrabkou na brambory nakrájejte na tenounké plátky.

02.

Vložte je do pekáčku, pokapejte olejem a navrstvěte k nim měsíčky červené cibule, malé kousky kuřecího masa, ančovičky i natrhanou bazalku. Doplňte solí, pepřem a vše v pekáčku promíchejte.

03.

Připravenou směs vložte do rozpálené trouby a pečte ji při 180 stupních asi 35 minut. Nezapomeňte ji pravidelně promíchávat vařečkou a pokapat octem! Podávejte samotné nebo s pečivem.

Související témata:

Načítám