Článek
V této roční době jsou správně uskladněné brambory stále ve skvělé formě a jejich rozličné úpravě nic nebrání. Dopřejte si je: za pár týdnů už jejich kvalita začne rapidně klesat a do sezony nových brambor je ještě zatraceně daleko. Jak si je užít opravdu plnými doušky? Přinášíme vám tři skvělé recepty na brambory z trouby.
ZIMNÍ JÍDELNÍČEK SE BEZ BRAMBOR SNAD ANI NEOBEJDE
Vzpomínka na letní dovolenou
Když se řekne musaka, většině lidí se vybaví Řecko. Toto tradiční lilkové jídlo je však mnohem rozšířenější – peče se na celém Balkáně, v Turecku i na Blízkém východě. Návodů na zaručeně pravou musaku jsou stovky, my vám nabízíme voňavý recept na bramborovou verzi.
Dokonalá klasika
Gratinované čili zapečené brambory jsou tradičně přiřazovány k francouzské kuchyni, ovšem nějakou verzi této pochoutky má snad každá národní evropská kuchyně – ať už jsou to třeba naše francouzské brambory, nebo výše uvedená musaka. Jestli si chcete opravdu pochutnat, tak neváhejte a klasické gratinované brambory si udělejte ještě dnes – stojí za to.
Osvěžení uprostřed zimy
Ačkoliv se zdá, že vpůli ledna si o svěžích letních chutích můžete nechat leda tak zdát, opak je pravdou. K tak „obyčejným“ surovinám, jako je kuřecí maso a brambory, přidejte citron a trochu tymiánu a osvěžující pochoutka s prázdninovým šmrncem je na světě.
Jak a s čím máte zapékané brambory rádi vy?