Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a chviličku smažte. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky, přimíchejte ke slanině a restujte dozlatova. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a tymián. Až se rozvoní, podlijte worcesterem a vínem a nechte zredukovat. Odstavte z plotny.
RYCHLÉ POCHOUTKY NA JEDNÉ PÁNVI
02.
Brambory a petržel nastrouhejte nahrubo. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs v silné vrstvě rozprostřete na žampiony na pánvi či hrnci a vložte do trouby. Nechte asi 15 minut zapéct dozlatova, dokud nejsou brambory hotové. Podávejte jen tak nebo s tmavým pečivem.
Máte rádi tradiční švýcarskou pochoutku rösti? Anebo zkusíte bramboráky bez smažení?