Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kuskus můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho použít jako hlavní surovinu pro celé jídlo. Zkusíte ho se zakysanou smetanou?

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 250 g kuskusu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks pórku
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 190 g rajčatové omáčky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžička provensálského koření
  • 100 g balkánského sýru
  • 5 plátků uzeného sýra
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 500 ml vroucí vody
Článek

Postup

01.

Na oleji lehce osmažte cibulku a dejte ji na dno zapékací misky. Na ni navršte nadrobno pokrájené papriky a rajčata pokrájená na plátky. Vše posypte solí a provensálským kořením.

02.

Na rajčata rozvrstvěte polovinu kuskusu (ten si předem smíchejte s vroucí vodou – 500 ml a nechte 5 minut odpočívat). Následuje rozetření rajčatového pyré a na něj druhá polovina kuskusu, nakrájený pórek a jde se do finále!

03.

V misce smíchejte nastrouhaný balkánský sýr, zakysanou smetanu a česnek, hmotu navršte na pórek, přikryjte uzeným sýrem a vložte do předehřáté trouby.

04.

Pečte asi 20 minut na 180 stupňů Celsia, ideálně přiklopené alobalem. Alobal by se neměl dotýkat sýru, jinak se přilepí.

Související témata:

Načítám