Hlavní obsah
3,2
(117)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Pokud máte chuť na dokonale křehké maso, vyzkoušejte tuhle pochoutku. Kuřecí prsa se směsí špenátu a ricotty jsou dokonalá!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g listového špenátu
  • 250 g ricotty
  • 150 g čedaru
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Maso opláchněte, důkladně osušte a navrchu pak každý plátek nakrojte. Osolte, opepřete a nechte stranou. Na másle (kousek si schovejte na vymazání pekáčku) nechte zpěnit nasekanou šalotku a po chvíli přidejte nadrobno nakrájený česnek. 

02.

Ve chvíli, kdy česnek zavoní, přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout. Poté vmíchejte ricottu smíchanou se žloutkem a směs nakonec osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Hotovou směs napěchujte do řezů masa.

03.

Plátky vložte do máslem vymazaného pekáčku a pak vše hustě posypte nastrouhaným čedarem. Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.

Pro „masožravce“ tu máme ještě recept na skvělou vepřovou pečínku na česneku, jednoduše dáte do trouby a za dvě hodiny je hotovo.

Související témata:

Načítám