Článek
Postup
01.
Maso opláchněte, důkladně osušte a navrchu pak každý plátek nakrojte. Osolte, opepřete a nechte stranou. Na másle (kousek si schovejte na vymazání pekáčku) nechte zpěnit nasekanou šalotku a po chvíli přidejte nadrobno nakrájený česnek.
02.
Ve chvíli, kdy česnek zavoní, přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout. Poté vmíchejte ricottu smíchanou se žloutkem a směs nakonec osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Hotovou směs napěchujte do řezů masa.
03.
Plátky vložte do máslem vymazaného pekáčku a pak vše hustě posypte nastrouhaným čedarem. Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Pro „masožravce“ tu máme ještě recept na skvělou vepřovou pečínku na česneku, jednoduše dáte do trouby a za dvě hodiny je hotovo.