Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů. Červenou řepu oškrábejte a nakrájejte na kousky. Ty pak – klidně rovnou v zapékací misce – zamíchejte s trochou olivového oleje, hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a lístečky tymiánu. Následně řepu vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Se solí spíš šetřete – feta sýr je sám o sobě dost slaný.
02.
Mezitím na pánvi na troše olivového oleje orestujte jemně nasekaný česnek a spařte čerstvý špenát, vyměnit ho samozřejmě můžete i za mrazený, který jste nejdřív nechali rozmrznout. Připravený špenát promíchejte s předpečenou řepou vše posypte nahrubo nastrouhaným nebo jemně nakrájeným feta sýrem. Pečte ještě asi 20–25 minut, dokud není řepa úplně měkká a sýr jemně nazlátlý. Podávejte s pečivem.
Je řepa vašim oblíbencem? A už vás někdy napadlo si ji doma naložit? Koukněte na recept, je to snadné.