Článek
Postup
01.
Zeleninu nakrájejte na menší kostičky a orestujte ji dorůžova na rozpáleném másle.
Krok 2: Hovězí kýtu očistěte a prošpikujte slaninou či špekem a ze všech stran osolte.
Krok 3: Když je zelenina hotová, položte na ni kýtu.
02.
Zalijte částí vývaru (zbytek si nechte na podlévání), přidejte koření, přiklopte poklicí nebo alobalem, celý pekáček vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pozvolna pečte podle velikosti masa 2–2,5 hodiny. Maso nezapomeňte pravidelně podlévat!
Krok 5: Pak sundejte poklici, troubu rozehřejte na 220 stupňů a pečte ještě asi 10–15 minut, aby maso mělo kůrčičku.
Krok 6: Hotovou omáčku rozmixujte dohladka.
Pokud omáčky milujete, mrkněte na další, které jsou vhodné k masu.