Hlavní obsah
3,8
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte rádi růžičkovou kapustu? Pak je tento salát přímo pro vás. Máte-li to rádi, posypte ho ještě dokřupava vypečenou slaninou.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 1 ks červené cibule
  • 4 ks rajčat
  • 1 hrst listového salátu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Růžičkové kapustičky uvařte téměř doměkka, zchlaďte a nakrájejte na půlky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Rajčata pokrájejte na libovolné kousky. 

02.

V hlubší míse všechnu zeleninu smíchejte spolu s bazalkou natrhanou na lístky. Salát dochuťte olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Ozdobte ho petrželkou a podávejte.

Máte rádi saláty?

Související témata:

Načítám