Článek
Postup
01.
Kuřecí srdíčka properte ve vodě a očistěte je od větších blan a zbytků cév. Přitom je nakrájejte na poloviny: ve větších občas najdete krevní sraženinu, tu odstraňte. Pak srdíčka důkladně propláchněte v co nejhorčejší vodě.
02.
Jednu menší cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na půlkolečka. Slaninu nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli se slaninou. Když cibule začne sklovatět, přidejte i srdíčka a ze všech stran je zlehka opečte.
03.
Jakmile jste vydusili přebytečnou tekutinu, přidejte na půlkolečka pokrájenou cibuli, podle potřeby i trošku oleje a zlehka zasmahněte.
04.
Zaprašte hladkou moukou, přidejte papriku a kmín a nechte rozvonět. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, přihoďte snítku tymiánu (a podle chuti i utřený stroužek česneku), osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.
05.
Duste za občasného promíchání asi 20 až 30 minut doměkka. Podávejte s bramborovými noky nebo rýží.
Máte rádi tradiční pochoutky z vnitřností? Určitě vám bude chutnat skvělá tradiční dršťková polévka s majoránkou nebo třeba vepřový mozeček na cibulce s vejci.