Článek
Postup
01.
Pokud máte vepřové uši syrové (prodávají se obě varianty), tak je nejdřív v dostatečném množství osolené vody asi 50 minut vařte doměkka.
02.
Papriku očistěte, nakrájejte na kostičky a spařte vroucí vodou. Nechte chvíli odstát. Vařené vepřové uši pokrájejte na malé kousky a promíchejte s paprikou. Obojí dejte do misky a nechte vychladnout. Přidejte kečup, hořčici, česnek, sůl, pepř a vše promíchejte.
03.
Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a zprudka orestujte na troše oleje na pánvi. Čerstvý chleba nebo tmavou bagetu nakrájejte na plátky a naneste na ně připravenou směs. Posypte orestovanou cibulkou i nasekanou hladkolistou petrželí a můžete podávat.
Dáte vepřovým uším šanci třeba právě v této pomazánce?