Hlavní obsah
3,3
(24)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Na zabijačce je skvělé to, že se zpracuje úplně všechno – včetně dnes už tak netradičních surovin, jako jsou vepřové uši. Receptů na ně najdete i na našem webu hned několik. Teď přidáváme i recept na tuhle skvělou pomazánku.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks vepřových uší
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 8 plátků chleba
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Pokud máte vepřové uši syrové (prodávají se obě varianty), tak je nejdřív v dostatečném množství osolené vody asi 50 minut vařte doměkka.

02.

Papriku očistěte, nakrájejte na kostičky a spařte vroucí vodou. Nechte chvíli odstát. Vařené vepřové uši pokrájejte na malé kousky a promíchejte s paprikou. Obojí dejte do misky a nechte vychladnout. Přidejte kečup, hořčici, česnek, sůl, pepř a vše promíchejte.

03.

Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a zprudka orestujte na troše oleje na pánvi. Čerstvý chleba nebo tmavou bagetu nakrájejte na plátky a naneste na ně připravenou směs. Posypte orestovanou cibulkou i nasekanou hladkolistou petrželí a můžete podávat.

Dáte vepřovým uším šanci třeba právě v této pomazánce?

Načítám