Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zapomeňte na zdlouhavé nahřívání trouby, hnětení těsta a pečení, dnes pro vás máme fantastický nepečený dezert, který se rozplývá na jazyku! Vyzkoušejte Zabaglione!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 žloutků
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 150 ml dezertního vína
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • mandlová sušenka
Článek

Postup

01.

V hrnci přiveďte vodu k varu a za pomoci menšího hrnce nebo kovové misky vytvořte vodní lázeň. Do té dejte žloutky, cukr a víno a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém.

02.

Pak už jen podávejte v kombinaci se sezonním ovocem, sušenkami nebo oříšky. My jsme dali ovoce na dno skleničky, zalili ho krémem a posypali nadrcenými mandlovými sušenkami.

Stejně rychlý a samozřejmě i dobrý je i šlehačkový pohár s jahodami.

Související témata:

Načítám