Hlavní obsah

Z jednoho pekáče: Křupavá křidélka na zelí

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Jednoduché, levné, chutné a vše zcela jednoduše připravené v jednom pekáčku. Do křupava vypečená křidélka dokonale ladí s kysaným zelím a knedlíky. Svoje strávníky si najdou hned!

Článek

Tento pokrm můžete zrovna tak připravit s kuřecími stehýnky nebo celým kuřetem. Jako přílohu můžete připravit ke kuřeti vařené brambory, houskový nebo bramborový knedlík.

Kuřecí křidélka na zelí

Na 4 porce budete potřebovat: 12 kuřecích křídel, sůl, pepř, sladkou mletou papriku, 50 g másla, 1 kg kysaného zelí, olej na vymazání pekáčku

Postup: Kuřecí křídla opláchněte a důkladně osušte. Pak maso osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Kysané zelí slejte a rozprostřete ho do olejem nebo sádlem vymazaného pekáčku. Navrch dejte okořeněná křídla a na ně položte plátky másla. Vložte do trouby a pečte při tepotě 180 °C, dokud nejsou křídla dozlatova upečená.

Tip: Křídla můžete párkrát v průběhu pečení přelít trochou piva.

Hledáte inspiraci na rychlé jarní večeře? Zkuste dobroty ze špenátu nebo svěží bramboráky, tentokrát s cuketou a zakysankou!

Jaké pokrmy doma připravujete ze zelí nejčastěji?

Související témata:

Načítám