Článek
Postup
01.
Dýni očistěte, zbavte semen a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Dýně hokaido se neloupe, pokud máte třeba máslovou dýni, oloupejte ji.
02.
Cibuli nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na kousky. Cibuli zpěňte na troše oleje, přidejte čerstvě nastrouhaný zázvor a nechte rozvonět.
03.
Vmíchejte kuřecí maso, jemně nakrájenou slaninu, osolte, opepřete a opečte dozlatova.
04.
Když maso začne zlátnout, přidejte nakrájenou dýni a zlehka orestujte. Podlijte krájenými sterilovanými rajčaty a asi 100 ml vývaru (nebo vody), přiklopte poklicí a poduste doměkka. Trvá to asi 10 minut, záleží, jak moc měkkou dýni chcete – někdo preferuje úplně měkkou, někdo jen na skus. Podle potřeby během dušení ještě trochu podlijte.
05.
Když jsou kuře a dýně hotové, vsypejte předem uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu a prohřejte.
Tip
Podávejte s rýží nebo bílým pečivem.
Máte rádi dýni? Vyzkoušejte skvělé dýňové noky vez vajec anebo dýňové lasagne. Skvělé jsou i těstoviny s dýňovou omáčkou a pikantní dýňové hranolky. Inspirovat se můžete i dalšími recepty z dýní.