Článek
Postup
01.
Jablka oloupejte a nakrájejte na osminky. Do hrnce dejte máslo, do něj polovinu cukru, skořici, škrob, vanilkový extrakt a sůl. Zamíchejte, přidejte jablka a duste asi 15 minut.
02.
Listové těsto posypejte cukrem a skořicí. Vyválejte na 5 mm tenký plát, nakrájejte na čtverce, které se vejdou do vaflovače, a upečte dozlatova.
03.
Na horké vafle dejte jablka, polijte trochou šťávy z jablek, ozdobte šlehačkou a posypejte skořicí. Jak správně ušlehat šlehačku?
Vafle jsou vynikající naslano. Udělejte si cuketové vafle se sýrem nebo vafle ze zbylých brambor. A jestli si hlídáte lepek anebo držíte keto dietu, upečte si bezlepkové sýrové vafle z mandlové mouky.