Článek
Postup
01.
Žloutky s vodou a krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny a postupně zašlehejte olej a mouku s práškem do pečiva. Trochu těsta oddělte a obarvěte kakaem.
02.
Obarveným těstem vytvořte vzor na plech s pečicím papírem, buď ho naneste lžící do jakékoli šablony (tuto po vyplnění těstem odstraňte), nebo pomocí zdobicího sáčku. Plech se vzorem nechte asi půl hodiny v mrazničce.
03.
Po zatuhnutí vzoru nalijte na plech zbývající těsto, do kterého jste před tím vmíchali sníh z bílků a upečte dorůžova. Ještě teplou roládu stočte.
04.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Po vychladnutí jej vyšlehejte s máslem a ochuťte kávou a rumem. Vychladlou roládu rozviňte, namažte marmeládou a krémem, aby byl vzor nahoře a znovu stočte.