Hlavní obsah

Vyžehlete si obličej! Jednoduché cviky, které vám zpevní rysy a vygumují kruhy pod očima

Povislé koutky úst, pokleslé lícní kosti či otoky pod očima ani ten nejlepší make-up světa nezachrání. My ovšem víme, co na zpevnění a posílení ochablých svalů v obličeji pomáhá. Nezabere vám to více než minutu a nebude vás to stát vůbec nic. Druhý díl obličejové gymnastiky právě začíná.

Článek

Jak už jste mohli vidět v díle prvním, obličejová gymnastika je jednoduchá forma cvičení, která se dá cvičit prakticky kdekoliv, netrvá déle než minutu a při pravidelném opakování navrátí vašemu obličeji svěží a zpevněný vzhled. Že to zní až moc jako pohádka? Pokud nevěříte, je na čase pustit si druhý a poslední díl našeho seriálu.

Tentokrát jsme se zaměřili na posilování ochablých svalů v obličeji. S postupujícím věkem a někdy také zatěžujícím životním stylem ochabují koutky úst, lícní kosti i čelist, a tak je třeba tato konkrétní místa poctivě procvičit. Dále vám ukážeme skutečně fungující (a také veselý) cvik, který vás zbaví otoků a kruhů pod očima.

Takže: ideálně se postavte před zrcadlo a pusťte se s námi do cvičení dalších pěti cviků. Plus do jednoho navíc, který vám dodá dobrý pocit a skvělou náladu – zkrátka jedno malé antidepresivum na konec. Dr. Nadia Payot, která tyto cviky společně s fyzioterapeutkou Jocelyne Rolland vymyslela, vypadala i ve velmi pokročilém věku právě díky této metodě (a nikoliv zásahu plastického chirurga) velmi mladě. A to za malé snažení každý den přece stojí, nemyslíte?

A co vy? Kdy se do cvičení pustíte?

Související témata:

Načítám