Článek
Postup
01.
Nejprve připravte piškotový korpus. Z bílků a části cukru ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte žloutky a zbytek cukru. Nakonec vmiste mouku.
02.
Dvě třetiny těsta oddělte, vmíchejte do nich kakao, čímž vznikne světlá a tmavá směs. V předehřáté troubě na 180 °C upečte dva tmavé a jeden světlý piškotový plát. Pečte asi půl hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá.
03.
Krém připravte smícháním jogurtu, tvarohu, cukru a másla. Želatinu namočte ve troše vody a ušlehejte spolu se smetanou. Následně přimíchejte do tvarohové směsi.
04.
Do dortové formy položte tmavý piškot, potřete marmeládou a přiložte světlý plát. Naneste polovinu tvarohové směsi, kterou opět překryjte tmavým plátem. Lehce utlačte a přidejte zbývající krém.
05.
Poté nechte několik hodin v chladu odpočinout. Před podáváním ozdobte jahodami a šlehačkou.