Článek
01.
Kakaové boby nejdříve opražte, aby měly lepší chuť a šly snáze rozmixovat: vsypte je na pánev a za stálého míchání je na mírném ohni nasucho opražte.

Foto: Mona Martinů
02.
Po chvíli začnou měnit barvu do teplejšího tónu a nádherně vonět. Celkově pražte asi 5 minut, ale záleží na chuti každého.

Foto: Mona Martinů
03.
Ještě teplé zlomky přeneste do mixéru a promixujte. Přidejte cukr a dále mixujte: jak se boby zahřívají, uvolňuje se z nich kakaové máslo a směs začíná dostávat konzistenci čokolády.

Foto: Mona Martinů
04.
V kupovaných drcených bobech jsou sem tam slupičky, takže směs nebude úplně dokonale hladká, ale to vůbec není na škodu. Stěrkou sem tam setřete směs ze stěn mixéru a pokračujte, až bude mít konzistenci rozpuštěné čokolády.

Foto: Mona Martinů
05.
Ochutnejte, jestli je čokoláda dost sladká, a na pečicím plechu tvořte malé placičky, které můžete posypat drcenými oříšky či sušeným ovocem. Čokoládu také můžete rozdělit do silikonových tvořítek na pralinky nebo nalít na plech vyložený pečicím papírem (a opět posypat ovocem), takže vám vznikne velká tabulka.

Foto: Mona Martinů