Článek
I takovou klasikou, jakou jsou kuřecí paličky, můžete své hosty překvapit! Stačí je naložit do skvělé limetkovo-pálivé marinády a budete hvězdou večera! Navíc vám jejich příprava nezabere moc času, stačí je dopředu naložit a před příchodem hostů vložit do trouby. Vaši přátelé budou nadšení!
Kuřecí paličky s limetou a chilli
Na 8 paliček potřebujete: 8 kuřecích paliček, 1–2 chilli papričky, 2–3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 1 lžíci sójové omáčky, 3 stroužky česneku, šťávu a nastrouhanou kůru z 1 limety, hrstku bylinek (tymián a libeček), sůl, citronový pepř, pár snítek libečku a tymiánu
Postup: Kuřecí paličky opláchněte, nechte okapat a připravte marinádu. Z chilli papričky vyjměte semínka a nakrájejte ji nadrobno. Množství volte dle stupně pálivosti a vašich preferencí. K papričce přidejte olivový olej, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu a kůru, najemno nasekané bylinky, sůl a citronový pepř. Marinádu důkladně promíchejte a přelejte ji přes kuřecí paličky. Nechte marinovat alespoň půl hodiny, ideálně však přes noc v lednici.
Naložené kuřecí paličky přendejte do pekáčku nebo zapékací mísy, přidejte snítky libečku a tymiánu a podlijte trochou vody. Vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 30 až 40 minut. V průběhu pečení paličky pravidelně přelévejte. V polovině pečení je otočte a pečte dozlatova.
Tip: Kuřecí paličky podávejte s bramborovou kaší přelité lahodnou limetkovo-pálivou šťávou, ozdobené bylinkami.
KUŘE MÁ MNOHO VARIACÍ
Už jste zkoušeli kuřecí paličky v rajčatové omáčce? Jaký recept preferujete u vás doma?