Článek
Kdo by je nemiloval! Sendvič nezklame jako svačina na cestách ani jako rychlý oběd. Plný šťavnatého masa, se zeleninou a křupavým pečivem, zkrátka jde o pokrm, který si zaslouží pozornost. Navíc u jeho přípravy můžete zapojit veškerou kulinární kreativitu.
Sendvič s trhaným masem
Na 6 sendvičů budete potřebovat: 2 kuřecí prsní řízky, 2 stroužky česneku, 4 jarní cibulky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje, špetku chilli, 6 kusů oblíbeného pečiva, rajčata na zdobení, čerstvý koriandr
Postup:Maso dejte do mísy, osolte, přidejte med, sójovou omáčku, prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájené bílé části cibulek, olej a chilli. Důkladně promíchejte vše spolu s masem. Dejte ho do tlakového hrnce a vařte ho asi hodinu. Maso zůstane krásně šťavnaté.
Pak ho pomocí vidličky natrhejte na vlákna. Pečivo podélně rozkrojte a opečte ho na suché pánvi. Pak na každý spodní díl dejte hromádku masové směsi. Přidejte plátky nakrájených rajčat, části zelených cibulek a nasekaný čerstvý koriandr.
Tip: Na zdobení můžete použít i dokřupava opečenou cibulku.
Připravte si oblíbené sendviče, které miluje celý svět, nebo zkuste lahůdku z vepřového masa na černém pivě!
Chystáte doma sendviče? Jaký je váš favorit?