Článek
01.
Kuře očistěte, rozdělte na menší části a vložte do hrnce s asi s litrem vody. Přidejte oloupanou a na velké kusy pokrájenou mrkev, petržel a celer, celou neoloupanou cibuli, snítku zelené petrželky, bobkové listy, nové koření a lžičku soli. Vařte na mírném ohni, až se maso začne oddělovat od kosti.
02.
Sceďte, maso oberte a vraťte do polévky spolu s kostičkami kořenové zeleniny. Cibuli vyhoďte.
03.
Mezitím, co se vaří vývar, si připravte knedlíčky: rohlíky nakrájejte na kostičky, přidejte hrst nasekané petrželky, krupici, osolte a smíchejte se žloutky a změklým máslem.
04.
Ke směsi pak opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh a namočenými dlaněmi tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 2–3 minuty od momentu, kdy vyplavou na povrch. Knedlíčky můžete uvařit i přímo v polévce, ale pak počítejte s tím, že se zakalí.