Článek
Aby byl hot dog opravdu šťavnatý a voňavý, dejte si záležet na výběru párků. Orientovat byste se měli množstvím masa – čím více, tím lépe, klidně až 90 procent. Dobře rozlišujte, zda jde skutečně o maso, nebo jen strojně oddělený separát. Ten musí být na etiketě uveden zvlášť, takže byste měli mít celkem dobrý přehled, co právě váš páreček obsahuje. Stačí jen pozorně číst, u pultového či volného prodeje vám informace podá prodavač.
Hot dog s křupavou cibulkou
Na 4 porce budete potřebovat: 4 kvalitní párky s vysokým obsahem masa, 4 loupaná rajčata, 1 chilli papričku, sůl, pepř, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 150 g domácí majonézy, olej na smažení, pečivo
Postup: Cibuli rozpulte, pokrájejte na plátky, ty obalte v osolené a opepřené mouce a na oleji opečte dozlatova. Hotovou cibulku položte na talířek s ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno, přidejte nasekanou chilli papričku a podle potřeby osolte a opepřete. Párky opečte dozlatova. Pečivo podélně nakrojte, dovnitř dejte trochu rajčatové směsi, domácí majonézu, vložte párek a nakonec vše posypte cibulkou. Ihned podávejte.
Tip: Hot dogy budou chutnat skvěle s pečivem, které dokřupava předpečete v troubě!
POCHOUTKY Z KVALITNÍCH UZENIN SE NIKDY NEPŘEJEDÍ
Připravujte doma občas fastfoodové dobroty? Jaké jsou vaše oblíbené?