Hlavní obsah
3,1
(269)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Zapomeňte na pracné zdobení perníčků, které pak složitě věšíte na stromeček. Upečte si sněhové cukroví a vdechněte stromečku nebo slavnostní tabuli vánoční design.

30 min.
Příprava
6 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
  • 4 ks bílku
  • 100 g cukru krupice
  • 70 g cukru moučka
  • 3 lžičky bramborového škrobu
  • 1 balíček cukrového zdobení
Článek

Jedlé ozdoby jsou hit! Děti je milují, a když se vám podaří nejen vzhledově, ale i chuťově, po vánočních svátcích ze stromečku sundáte už jen žárovičky.

Postup

01.

Z bílků pomalu a důkladně vyšlehejte pevný sníh, trvá to asi 15 minut. Během šlehání k němu přisypávejte cukr krupici. Když máte sníh pevný, opatrně k němu přimíchejte prosátý moučkový cukr a škrob a směsí naplňte cukrářský sáček.

02.

Pak tvořte na plech s pečicím papírem libovolné tvary s otvorem uvnitř a posypte je cukrovým zdobením. Cukroví sušte v troubě při 120 °C zhruba hodinu a půl, dokud nebude úplně křehké.

Energetická hodnota celkem - 4 plechy
Energie4 578,33 kJ
Bílkoviny13,17 g
Tuky1,3 g
Sacharidy253,78 g
Sůl0,54 g
SAFA0,65 g
Vláknina0 g
Cukry242,75 g

Načítám