Článek
Postup
01.
Do hrnce dejte na kousky nakrájené brambory, nahrubo nasekanou cibuli, a na drobnější plátky nakrájený řapíkatý celer a mrkev. Zalijte vývarem, osolte a opepřete podle chuti a uvařte skoro doměkka, trvá to asi 10 minut.
DALŠÍ INSPIRACE
02.
Přidejte prolisovaný česnek a pokrájené kysané zelí a uvařte zcela doměkka. Podle toho, jak chcete polévku kyselou, zelí propláchněte, nebo naopak přidejte i trochu nálevu ze zelí.
03.
Úplně nakonec vmíchejte propláchnuté sterilované fazole, aby se prohřály, Podávejte posypané bylinkami (skvělá je vodnice, pažitka nebo třeba řeřicha). Podle chuti si můžete přidat opečené plátky slaniny nebo vmíchat trochu zakysané smetany,
Tip
Tato polévka je tradičním jídlem na Velký pátek. Přejeme vám dobrou chuť.
Dostali jste chuť na pořádné fazole? Zkuste si je udělat s chorizem. A jestli vám víc chutnají studené, máme pro vás také recept na výbornou fazolovou pomazánku.