Stále ještě pátráme a hledáme, čím bychom vás překvapili a co bychom vám nabídli jako zlepšovák pro ulehčení práce v domácnosti. A i dnes se nám podařilo „ulovit“ sedm vychytávek. Budeme rádi, když je použijete a také se vám osvědčí.
Terasa jako nová Venkovní dlaždice na terase nebo chodníku můžete vyčistit bílým octem (například vinným). Zbavíte je tak nejen případného mechu, ale obnovíte jejich původní barvu. Dlažky stačí nastříkat octem, který jste si dali do rozprašovače. Podle stupně zašpinění stačí nechat ocet působit, a pak spláchnout vodou nebo zapojit do hry koště a vydrhnout Foto: Archiv redakce
Tichý kohoutek Jestli něco dokáže pořádně rozhodit, tak je to zvuk kapající vody z kohoutku. Jestli se ho potřebujete zbavit, ale nemáte po ruce nářadí nebo potřebné součástky na utěsnění, vyzkoušejte jako první pomoc nit. Stačí ji uvázat ke kohoutku, a voda bude místo kapání stékat – což činí bez hluku Foto: Archiv redakce
Složené povlečení Trápíte se s tím, jak co nejlépe složit povlečení, aby vypadalo upraveně, ale zároveň abyste ho měli tak pohromadě, že ho při převlékání postele jen čapnete? Ideální je složit ho dovnitř povlaku na polštář a ten potom přehnout. Tak z něj vyrobíte úhledný balíček Foto: Archiv redakce
Hladká jíška Jíška do polévek nebo omáček bude hladká, pokud do ní při přípravě dáte trochu soli. Ovšem pozor – počítejte s tím při dosolování polévky. Soli stačí špetka Foto: Archiv redakce
Hlavně bez pecek Nikomu se nechce z čaje lovit pecky od citronu. Proto můžete návštěvě ulehčit práci, a ještě ozdobit stůl, pokud citron zabalíte do kousku obyčejného fáče, na kterém uděláte mašličku. Přes fáč se žádná pecka do nápoje nedostane Foto: Archiv redakce
Konec přepáleného oleje Olej se vám v pánvi nebude přepalovat, pokud do něj dáte kus syrové mrkve. Olej vydrží déle a vy na něm můžete usmažit jídlo pro celou rodinu. Vzpomeňte si na tento trik, až budete chystat řízky Foto: Archiv redakce
Křupavější žmolenka Máte v plánu upéct koláč se žmolenkou? Pak rozhodně vyzkoušejte nahradit v ní část cukru medem. Žmolenka bude mít skvělou chuť, ale bude i křupavější. Na době pečení nebo postupu přípravy přidání medu nic nemění Foto: Archiv redakce
Znáte podobné vychytávky? Napište nám je!