Článek
Postup
01.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Do mísy vložte vejce, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu.
02.
K vaječné pěně postupně přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vmíchejte olej a kávu a ušlehejte hladké těsto.
03.
Tvaroh prošlehejte s cukrem, škrobem a vejcem na hladkou náplň. Můžete přidat vanilku nebo nastrouhanou citronovou kůru.
04.
Do připravené formy nalijte těsto a na něj pomalu přilijte tvarohovou náplň. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut.
05.
Bábovku nechte vychladnout a ozdobte ji čokoládovou polevou. Jak udělat dokonalou čokoládovou polevu?
Milujete bábovky? 25 nejlepších receptů na bábovky: hrníčkové, třené, mramorové, ořechové...