Článek
Postup
01.
Smíchejte veškeré ingredience na závin a vypracujte pevné, trošku lepivé těsto. Rozdělte ho na poloviny a obě vyválejte na pomoučněném vále na obdélníky o tloušťce asi 2 mm.
02.
Obdélníky z těsta potřete rovnoměrně povidly, pouze okolo okrajů nechte kousek volného místa, aby se lépe zavinovaly. Asi 60 g vlašských ořechů nasekejte nahrubo a povidla jimi posypte. Záviny opatrně zaviňte a okraje přimáčkněte. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
03.
Záviny na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte zbylým množstvím najemno nasekaných vlašských ořechů. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 až 30 minut do zezlátnutí.
Tip: Perníkový závin můžete zaprášit moučkovým cukrem.
Máte rádi pečivo s nádivkou? Tak určitě vyzkoušejte tři skvělé slané záviny! A co třeba křehké hruškové šátečky plněné čokoládou a ořechy?