Článek
Postup
01.
Piškoty umelte v robotu nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte do mísy a přidejte změklé máslo, cukr (trochu nechte stranou na vysypávání formičky), semínka vanilkového lusku, rum, kakao. Vše důkladně propracujte. Pokud je směs drobivá, můžete přidat pár lžic mléka.
02.
Formičku na vosí hnízdo vysypte trochou moučkového cukru a vložte kousek těsta. Koncem vařečky udělejte důlek a hnízdo vyklopte. Takto pokračujte, tvořte hnízda, dokud nespotřebujete celé těsto.
03.
Do důlku nalijte trochu vaječného koňaku a přimáčkněte piškot. Nemusíte se bát, že koňak vyteče, piškot tekutinu zachytí, trochu se nasákne a bude dobře držet na místě.
04.
Vosí hnízda skládejte na rovnou podložku (na plech, pečicí papír, do krabice). Pro vylepšení je můžete ještě namočit v čokoládové polevě.
Tyto druhy cukroví ještě stihnete upéct na poslední chvíli. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky. Nebo se ještě pustíte do tradičního, jako jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky?
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?