Článek
Postup
01.
Levanduli v hmoždíři prohněťte se lžící cukru, aby pustila více chuti a vůně.
02.
Z prosáté mouky, zbylého cukru, soli, levandule, změklého másla a citronové kůry (ovšem jen její žluté části) i šťávy vypracujte hladké těsto, které na půl hodiny uložte do chladu.
03.
Na pomoučené ploše ho pak vyválejte na 5 mm tlustý plát, z kterého vykrajujte jednotlivé sušenky.
04.
Sušenky pečte při 160 °C asi 15 minut na pečicím papíru dorůžova. Uchovávejte v uzavřené dóze.
Tip
Pokud vykrajujete složitější tvary, můžete je před pečením podobně jako tyto máslové sušenky zamrazit, abyste měli jistotu, že se neroztečou.
Nebojte se sladkého a bylinek! Zkuste i citronový koláč s rozmarýnem nebo svěží řezy s tymiánem!