Článek
Postup
01.
Čočku propláchněte a nechte nabobtnat ve vodě, budete potřebovat jednou tolik, co čočky. Mezitím si připravte zbytek.
02.
Kuře (my jsme počítali jedno horní a jedno spodní stehno na hlavu, ale také můžete naporcovat celé kuře nebo dát prsíčka) ze všech stran osolte a okořeňte garam masalou, uzenou paprikou a chilli (hodí se i kari, tandoori masala nebo římský kmín v kombinaci s pálivou paprikou). Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a maso z každé strany asi 5 minut dozlatova opečte. Mezitím si pokrájejte cibuli a nasekejte česnek.
03.
Když je maso hezky opečené, vyndejte ho a ve výpeku nechte asi 3 minuty zesklovatět cibuli. Přidejte česnek a ještě trochu garam masaly, papriky a chilli, nechte pár vteřin rozvonět a vmíchejte čočku i s vodou, rajčata a půl lžičky soli.
04.
Přiveďte k varu, do pánve vraťte maso, přihoďte rajčátka a pod poklicí 20 až 30 minut duste doměkka. Kdyby bylo v pánvi moc šťávy, na závěr vše zprudka povařte bez poklice. Opepřete a posypejte bylinkami (petržel, máta, koriandr) a můžete podávat!
V jedné pánvi připravíte i kuře s bulgurem po řecku, pečené kuře se sýrem a těstovinami nebo kuřecí jambalayu s rýží.