Hlavní obsah
3,3
(62)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Syté a voňavé jídlo bez masa, které díky husté teplé omáčce uspokojí chuť každého. Až vás omrzí nové brambory jenom tak s máslem, zkuste tenhle recept inspirovaný Indií.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g nových brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 lžičky přepuštěného másla
  • 3 lžičky žluté kari pasty
  • 1 ks chilli papričky
  • 400 g kokosového mléka
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • 1 lžička soli
  • 1 svazek čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Nové brambory řádně vydrhněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na větší kusy, menší stačí rozpůlit. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na klínky.

02.

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo (můžete použít i rostlinný olej, budete pak mít veganskou verzi) a osmažte cibuli dosklovata. Přidejte chilli papričku podle chuti a kari pastu a také krátce orestujte.

03.

Až se v horkém tuku všechno rozvoní, přilijte kokosové mléko a do hrnce vsypte brambory. Brambory by měly být těsně ponořené, případně dolijte malé množství vody. Osolte a přidejte limetkovou šťávu.

04.

Vařte asi 20 minut, až budou brambory uvařené doměkka a omáčka lehce zhoustne. Nakonec přidejte hrášek a společně už jenom krátce prohřejte. Chuť ještě můžete doladit trochou limetkové šťávy.

05.

Podávejte bohatě posypané čerstvou koriandrovou natí. Jako příloha se hodí rýže nebo chlebové placky.

Koriandr má specifickou chuť. Jestli jste jeho příznivci, oceníte závin s mrkví a koriandrem.

Související témata:

Načítám