Článek
Spojte hned dvě typicky podzimní chutě a upečte si perníkové dýňové řezy. Jsou skvělé i k snídani (místo mouky totiž obsahují jen vločky) a díky čokoládě a perníkovému koření chutnají i zarytým odpůrcům dýně.
Dýňové pyré připravíte naprosto jednoduše: neoloupanou, ale semínek zbavenou dýni hokkaido (použít můžete i jiné druhy dýní, ty ale musíte oloupat) pokrájejte na kousky a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka. Rozmixujte a máte hotovo! Pyré se pak hodí nejen do perníku, ale i do dýňového dortu s fíky, jako skvělá příloha (vyzkoušejte třeba dýňovo-čočkové pyré s tofu) nebo ho zamíchejte do zeleninového kari, které pěkně zahustí a dodá mu krásnou barvu. Zamrazené pak vydrží i několik měsíců.
Před pečením si připravte 3 hrnky ovesných vloček, lžičku kypřicího prášku, 1,5 lžičky perníkového koření, ¼ lžičky soli, vanilkový extrakt, 1 vejce, 1,5 hrnku dýňového pyré, 6 lžic medu, 2 lžíce másla a tabulku hořké čokolády.
Jaký je váš oblíbený recept s dýní? Podělte se s námi!