Článek
Postup
01.
Zázvor oloupejte a nakrájejte, vložte do mixéru, přidejte mandle, česnek a pár lžic vody a rozmixujte na hladkou pastu.
02.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky velikosti sousta, cibuli pokrájejte najemno.
03.
V hlubší pánvi rozpalte olej. Vsypte nakrájenou cibuli, přidejte hřebíček a tobolky kardamomu a opékejte, až je cibule dosklovata.
04.
Na cibuli vložte maso a krátce opečte. Poté přidejte kmín, kurkumu a chilli podle chuti a také krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a připravenou mandlovou pastu, kuře podlijte vývarem a chvíli poduste – podle velikosti kousků bude stačit asi 15 minut. Na závěr vmíchejte kokosové mléko a ještě společně prohřejte.
05.
Podávejte s rýží, limetkou a čerstvým koriandrem.
Tip: Kořenicí pastu na kormu můžete ve velmi slušné kvalitě koupit i ve skleničce – stačí pak jenom kuřecí maso, kokosové mléko a večeře je hotová za 20 minut.
Máte rádi rychlé a voňavé indické recepty? Vyzkoušejte květákové kari po indicku s rýží anebo masové kuličky v rajské kari omáčce.