Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte drobenku: všechny suroviny jednoduše propracujte. Pekáč vyložte pečicím papírem – nejlépe to jde tak, že ho nejprve zmuchláte, poté rozložíte a teprve pak vložíte do plechu: lépe se tak dostane do rohů. Mák je nejlepší čerstvě mletý. Jak udělat drobenku na koláč?
KOLÁČE S OVOCEM JSOU DOBRÉ PO CELÝ ROK
02.
Vejce s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem pět minut do pěny. Postupně přidejte všechny zbývající suroviny (kromě ovoce). Hotové těsto rozetřete na plech a hojně posypejte čerstvým nebo mrazeným ovocem, nejlepší je výraznější nebo kyselejší, jako je rybíz, švestky, borůvky, třešně či angrešt. Já jsem nakombinovala čerstvé blumy a mrazený rybíz.
03.
Koláč posypejte drobenkou a pečte asi 40 minut při 180 °C. Nechte 15 minut vychladnout na plechu a poté přesuňte i s papírem na mřížku.
Bublanina trochu jinak? Zkuste makovou bublaninu s meruňkami nebo makovec s třešněmi (i z kompotu). Skvělá je i maková buchta se švestkovým kompotem.