Článek
Postup
01.
Ořechy i ovoce nasekejte. Já použila nesolené arašídy, mandlové lupínky a vlašské ořechy, ale skvělé jsou i pistácie, lískáče nebo třeba pekany. Z ovoce jsem namíchala nesířené meruňky, brusinky a rozinky. Barvu dodají i třešně či višně nebo klasické kandované ovoce.
02.
Smetanu, cukr, mouku a máslo za stálého míchání asi 5 minut povařte na hustou kaši, vmíchejte ovoce a oříšky a ze směsi tvořte lžičkou na plech vyložený pečicím papírem malé placičky. Udržujte mezi nimi dostatečnou vzdálenost, při pečení se lehce roztečou.
03.
Pečte asi 15 minut při 160 °C dozlatova. Kdyby vám připadaly příliš měkké, nemusíte se bát, po vychladnutí marokánky ztuhnou. Nechte je vychladnout přímo na plechu nebo papír s nimi stáhněte na rovnou plochu.
04.
Marokánky jsou dobré i jen tak, ale s čokoládovou polevou (nebo čokoládou rozpuštěnou s trochou rostlinného tuku) budou ještě lepší. Ze spodní strany je v polevě omočte, přebytek nechte odkapat, položte suchou stranou na papír a nechce čokoládu ztuhnout.
05.
Skladujte v uzavřené dóze na chladném místě a spotřebujte asi do 3 týdnů.
Jak jste na tom letos s pečicím maratonem? Nebo se tohoto „závodu“ neúčastníte?