Článek
Postup
01.
Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, skořicí, citronovou kůrou, vajíčky, moukou a kypřicím práškem. V případě potřeby zřeďte trochou mléka, ale těsto by mělo zůstat dost husté.
02.
Jablka oloupejte, vyndejte z nich jadřince a pokrájejte na kostičky. Smíchejte se lžící mouky – to způsobí, že v těstě zůstanou rovnoměrně rozprostřená.
03.
Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte asi hodinu při 180 °C, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
04.
Cukr s vodou svařte za občasného míchání na zlatý karamel (trvá to déle, než kdybyste použili samotný cukr, ale karamel pak nehrudkuje), přidejte sůl, skořici a ohřátou smetanu a ještě pár minut povařte na hustý sirup.
05.
Před podáváním bábovku tímto sirupem přelijte.