Článek
Postup
01.
Formu na bábovku vymažte a vysypejte. Zapněte troubu a předehřejte ji na 180 °C. Připravte si kávu: namísto obvyklého 30ml šálku na espresso použijte trochu větší o objemu 40 ml.
BÁBOVKA NABÍZÍ NESPOČET VARIACÍ A KAŽDÝ SI VYBERE TU SVOJI
02.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přilijte tekuté ingredience – espresso, mléko, olej a tuzemák. Promíchejte. Poté přisypejte mouku s kypřicím práškem a šlehejte asi minutu. Tip: Jestli chcete mít bábovku ještě delikátnější, místo mléka užijte 30% smetanu.
03.
Hotové těsto nalijte do připravené formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 40 minut. Po vychladnutí vyklopte na talíř a pocukrujte.
I LIDÉ, KTEŘÍ NEPIJÍ KÁVU, MILUJÍ KÁVOVÉ MOUČNÍKY
Milujete bábovku a rádi zkoušíte nové moučníky? Pak vás jistě inspiruje dalších 25 nejlepších osvědčených receptů na bábovku. Vyberte si tu svou nej! A víte, že káva skvěle ochutí i maso?