Článek
Postup
01.
Na višňový krém slijte višňový kompot (nebo použijte 500 g čerstvých nebo mražených višní) a višně vypeckujte a odštavněte. Šťávu doplňte vodou na 1/2 l a spolu s cukrem a pudinkovým práškem povařte dohusta.
02.
Žloutky ušlehejte s olejem a cukrem do pěny, do které zamíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto upečte na vymazaném a vysypaném plechu. Upečený plát potřete horkým višňovým krémem a nechte vychladnout.
03.
Ušlehejte dotuha smetanu ke šlehání se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky a rozetřete na višňový krém. Plát překrojte napůl, sesaďte na sebe a povrch posypte nastrouhanou čokoládou nebo kokosem. Nechte v chladu ztuhnout.