Článek
Postup
01.
Želatinu zalijte trochou vody a nechte 10 minut nabobtnat. Žloutky s cukrem a špetkou soli ušlehejte doběla a za stálého šlehání přilévejte víno, ohřáté těsně pod bod varu (vařením by se z něj vypařil alkohol). Želatinu zahřejte do rozpuštění a ihned vmíchejte do žloutkového krému. Zašlehejte do něj i kysanou smetanu a pomerančovou šťávu.
02.
Přikryjte fólií a nechte v lednici vychladnout na pokojovou teplotu. Pak do krému vmíchejte ušlehanou smetanu, rozdělte ho do sklenic a nechte alespoň 2 hodiny v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte kuličkami vína a poprašte moučkovým cukrem.
Tip: Pro extra chuť vyměňte šťávu za pomerančový likér.
Pokud jste milovníkem vína, přečtěte si v našem článku ty největší mýty o pití vína.