Článek
Postup
01.
Vinnou klobásu rozdělte na poloviny. Každou z nich stočte do volného šneka a křížem propíchněte dvěma ostrými špejlemi. Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Když voda začne vřít, ztlumte plamen a postupně v ní krátce spařte klobásy – každou nechte ve vodě asi 30 sekund, až zpevní a zbělá. Vylovte na talíř a nechte oschnout.
02.
Klobásové šneky lehce poprašte moukou. Ve velké pánvi na středním plameni rozpalte polovinu sádla. Opečte klobásu z jedné strany do barvy a obraťte.
03.
V hrnečku prošlehejte 3 vejce, polovinu smetany, osolte a opepřete. Vlijte na pánev ke klobáse a zvolna smažte, až vejce ztuhnou. Stejným způsobem usmažte i druhou klobásu. Podávejte s dobrým chlebem, posypané čerstvými bylinkami.
A co vy, také na Vánoce podáváte vinnou klobásu?