Hlavní obsah
2,9
(65)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Vinnou klobásu většina strávníků zná jako šneka opečeného na pánvi, někdy dokonce osmaženého v trojobalu. Přitom je tolik možností, jak si ji připravit mnohem zajímavěji a stejně jednoduše!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g vinné klobásy
  • 1 ks pórku
  • 8 ks růžičkové kapusty
  • 1/2 ks oranžové papriky
  • 4 ks žampionů
  • 8 ks brambor
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvých bylinek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, brambory na poloviny až čtvrtiny – vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.

02.

Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte asi centimetrem vody. Pečte při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

Zkusíte si udělat klobásu tentokrát v troubě a se spoustou zeleniny?

Načítám