Článek
Postup
01.
Den předem si připravte kuřecí řízky. Očistěte je a větší kusy rozdělte na menší, aby maso nebylo moc vysoké. Směs koření smíchejte s bílým jogurtem a maso naložte nejlépe na 24 hodin.
02.
Druhý den si nejprve připravte černý kořen. Kartáčkem ho pořádně vydrhněte od hlíny a vložte do hrnce s vodou. Dejte vařit na 10 minut. Po deseti minutách vyndejte z vody a nechte vychladnout. Malým ostrým nožíkem oloupejte černou slupku a dejte kořen do vody s citronem, aby nezčernal.
03.
Kostku másla nechte povolit, aby se dala dobře zpracovávat. Kyselou okurku nadrobno pokrájejte. Vše smíchejte a osolte. Můžete přidat čerstvě nasekanou petržel nebo jiné bylinky. Máslo napěchujte do formičky, třeba od cukroví nebo do malé uzavíratelné plastové mističky a nechte vychladit.
04.
Salát vyperte ve vodě a nechte okapat. Cherry rajčátka a černý kořen nakrájejte a přidejte s kapary k salátu. Pokapejte citronovou šťávou, dobrým olivovým olejem, okořeňte čerstvě mletým pepřem a solí. Přidejte sekanou petržel a dejte hotový salát vychladit.
05.
Maso dejte do pekáčku na 180 °C s programem grilu a pečte 20 minut.
06.
Bagetky rozkrojte na poloviny a dejte rozpéct na pět minut do trouby pod gril. Na každý talíř dejte vždycky trochu salátu, jednu porci masa a rozpečenou horkou bagetku, na kterou odkrojíte plátek másla. Přeji dobrou chuť!