Článek
Postup
01.
Nejprve si nachystejte těsto. Do mísy nasypte mouku, přidejte jedno vejce, špetku soli a kvásek a vypracujte hladké pružné těsto, podle potřeby můžete použít ještě trochu mléka, aby těsto nebylo suché. Pak je přikryjte vlhkou utěrkou a dejte kynout na teplé místo.
02.
8 vajec uvařte natvrdo. Mezi kynutím si nachystejte masovou směs, kterou se knedlíky plní.
03.
Jidášovo ucho asi 2 minuty spařte v horké vodě, odkrojte kořen houby a zbytek nakrájejte na nudličky. Rýžové nudle taktéž spařte asi 2 minuty ve vroucí vodě, a když jsou měkké, sceďte je, pokrájejte na kratší kousky. Mrkev a kedlubnu nastrouhejte nahrubo, šalotku nakrájejte najemno, čínské zelí pokrájejte na tenčí nudličky. Vše smíchejte s mletým masem, 1 vejcem, lžící sójové omáčky, tabascem a špetkou soli a pepřem. Směs je hotova!
04.
Uvařená vajíčka oloupejte a nakrájejte na poloviny.
05.
Když je asi po hodině těsto vykynuté, ještě jednou jej na pomoučené pracovní ploše propracujte. Pak z něj odkrajujte kousky velké asi jako malá dětská pěst, ty vytvarujte na placky, doprostřed naneste trochu směsi a půlku vajíčka a knedlík důkladně zabalte, aby se při vaření neotevřel.
06.
Připravené knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 10 minut. Pokud vám část směsi zbude jako mně, uložte ji do lednice a druhý den si ji můžete udělat jen na pánvi s rýží nebo chlebem.
Máte rádi vietnamské jídlo? Pak určitě vyzkoušejte zeleninové pho s tofu.