Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte těsto na sušenky. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žloutky, poté přidejte mouku, kokos, špetku soli a kakao. Vypracujte nelepivé těsto.
02.
Nyní tvořte kulaté sušenky: z těsta udělejte tenčí váleček (o průměru cca 3 cm) a nožem ho rozdělte asi na 40 částí. Z každé vytvořte kuličku a rozmáčkněte ji do tvaru kolečka, kolečko by mělo mít průměr asi 4 cm, na výšku alespoň 3 mm.
03.
Čokoládové sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout.
04.
Zatímco sušenky chladnou, připravte si náplň: Karamelové kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem a vyšlehejte do hladkého krému. Jak vyrobit domácí kondenzované mléko?
05.
Vychladlé sušenky slepujte karamelovým krémem a poté polévejte rozpuštěnou čokoládou a zdobte preclíky a bonbony, aby vypadaly jako roztomilý sobík. Z rozpuštěné bílé čokolády dělejte nakonec špejlí oči.
06.
Takto připravené sušenky uchovávejte v chladu, kde vydrží až tři týdny, pokud je ovšem nesníte dřív.
Nechce se vám zapínat trouba? Vyzkoušejte nepečené arašídové košíčky jen ze 2 surovin anebo nepečená kávová zrna z piškotů.